TESZT Essence Gel nails at home készlet

Szerző: Bikira

Sziasztok lányok,

végre eljött az idő, hogy egy gigászian hosszú posztban elmondhassam a véleményemet erről a kis készletről. Az október közepén megrendezésre került Primőr bloggertalálkozón nyertem a szettet. Még életemben nem nyertem semmit és rögtön egy ilyen izgi, nagy értékű nyereménnyel kezdem. Remélem nem most tűnik el a szerencsém. 
 Készlet részei
Gondoltam az elején tisztázzuk le mi-micsoda és mi-mire való. Én még sosem viseltem, nemhogy készítettem gél lakkot, tehát viszonyítási alapom nem volt. Segítségül a nővéremet hívtam, ő volt a kísérleti nyuszika és mivel neki általában gél lakkja van, így össze tudta hasonlítani. Utána magamon is kipróbáltam a szettet, így az én kezemet és körmeimet láthatjátok a posztban. :)
   Kezdőkészlet (3299.-)
 Lemosó
A lemosót használjuk az egész procedúra alatt a legtöbbször. Mindig az aktuális felület megtisztítására kell. A legelején, hogy zsírtalanítsuk a körmünket. Az alaplakk és a fedőlakk rétegeket pedig lámpázás után ez ‘rögzíti’ és leszedi az esetleges szennyeződéseket vagy maradékokat.
 Primer
A primert rögtön a lemosó után letisztított körmökre kell felvinni. Nagyon gyorsan ‘elpárolog’ és matt lesz. Elvileg hihetetlenül fontos a tartós eredményért, de hogy pontosan mit és miért csinál, azt nem tudom.
Lehúzható zselés alaplakk és fedőlakk
Az igazán fontos és gél lakk része ennek a szettnek a lehúzható zselés alaplakk és fedőlakk. Az alaplakk lehúzható, tehát az eltávolítása ennek az essence gél lakknak elvileg egyszerűbb, mint a hagyományos gél lakké. Ez a fedőlakk a színes zselés kezdőkészletben van, ezen kívül még francia körmös verzió érhető el, ahol a fedőlakk más. Bármilyen körömlakkra ráfesthető ez a fedőlakk, nem kell hozzá magának a körömlakknak is gél lakknak lennie.
 LED lámpa (7999.-)
A LED lámpa pedig az alfája és ómegája az egész otthoni gél lakk készítésnek. Rémesen egyszerű maga a szerkezet és a használata is. Van hátul egy kis kikapcsoló gomb, ezen kívül pedig csak a tetején található ‘e’ gomb van. Ezt kell megnyomni a lámpázáshoz. Elméletben egy percig ég és magától lekapcsol. Gyakorlatban a tesómmal lemértük és 56 másodpercig ég :D Végül is csak azért mértük le, mert annyira kevésnek tűnt amíg égett, de csak a jó társaság miatt.
Gél lakk otthon lépésről – lépésre
1. lépés
A lemosóval egyszerűen át kell törölnünk az össze körmünk felületét. A körömágybőrt toljuk fel a körmünkről, amennyire lehet.
 
 
2. lépés
 
Miután megtisztítottuk a körömfelületet, fessük rá a primert. A képen látszik, hogy a kisujjamnál már teljesen matt (mert ott kezdtem), a mutatóujjamnál pedig még egészen csillog a primer.
3. lépés
Ezután jön az első igazán nagy kihívás, a lehúzható zselés alaplakk. Maga a lakk iszonyatosan sűrű, végül is nyúlékony gumi, és ezért igen nehéz vele dolgozni is. Ajánlatos annyira vékonyan felvinni, amennyire lehet, mert minél vastagabbak a rétegek, annál magasabb lesz a végeredmény. 
Az útmutatóban többször kiemelik, hogy mindig gondosan fessük ki a lakkot a körömvégekig. Nos, én ezt megtettem, amitől rákerült a bőrömre is. Elég nehéz onnan levakarni, ragad kicsit. Azonban ha felkerül a körömágybőrre, akkor amint egy picit elkezd lenőni a köröm, a lakknak lesz egy kis pereme, ami felpöndörödhet (azaz, felválhat a lakk). Ez nálam a hüvelykujjaimon meg is történt, nem tudom, hogy miért csak ott. Úgy tűnik, hüvelykujjat nem tudok lakkozni.

 

4. lépés
Rakjuk be először 4 ujjunkat a lámpába. Meg kell nyomni egyszer az ‘e’ gombot és várni. Utána pedig külön kell betennünk a hüvelykujjunkat is a lámpa alá.
5. lépés
Ha végeztünk a lámpával, át kell törölnünk a kész alapréteget a lemosóval. Ettől picit bemattul a felülete, ahogy a képen is látható.
6. lépés
 
Most jöhet az alaprétegre a színes lakk. Én most a szintén a találkozón kapott essence colour&go ‘155 red ahead’ körömlakkal próbáltam ki a szettet, mert egy élénk, sötétebb színen jobban látszanak a kopások és esetleges sérülések, itt pedig az volt a lényeg, hogy ezeket leteszteljem.
Iszonyatosan nehéz a lemosóval áttörölt körmökre lakkozni, mert hiába a körömágytól egy milire kezdtem, mint mindig, konkrétan lecsorgott a bőrre a színes lakk. Tehát, itt ajánlom, hogy a lemosó után egy tiszta zsebkendővel vagy vattakoronggal töröljük át még egyszer a körmöket.
Hagyni kell a színes lakkot teljesen megszáradni. Nekem kb. 30 percet vett igénybe, azt hiszem X-faktor nézés alatt bőven jó elkészíteni a gél lakkot.
Miután megszáradt, körömlakklemosó és egy ecset segítségével letisztítottam a körmök körüli bőrt, amennyire tudtam.
7. lépés
Ha megszáradt a színes lakk, akkor jöhet rá a fedőlakk. Itt szintén kiemelték, hogy fessük ki egészen a körömvégekig, amit meg is tettem és ugyanaz a probléma merült fel, mint az alaplakknál.

 

8. lépés
A fedőlakk felkenése után jön még egy kör lámpázás. Ismét először négy ujjunkat kell betennünk a lámpa alá és utána a hüvelykujjunkat.
9. lépés
 
Az utolsó lámpázás után pedig jön egy utolsó kör lemosó is. Elvileg ennek azonnal el kell távolítania a ragacsos maradványokat a manikűrröl. Nekem még a lemosás után is picit ragadt, de ez kb. 10 perc után teljesen megszűnt. Úgy kell ezt elképzelni, mint amikor a körömlakkal kifestett körmeinket egymásnak érintjük és picit még ragadnak a körmök, de amint teljesen megszáradnak a körmeink, összeérintve őket nem ragadnak. Itt is kell egy pici idő ehhez. 
 
És a végeredmény!
Képek napról-napra
 
 
Amint láthatjátok a képeken, a hüvelykujjaimat leszámítva a többi ujjamon szép maradt a manikűr. A körömvégeknél kopott, ami maximum a kis ujjamon lehet zavaró. A fénye nagyon szép maradt, se karc, se berepedezés nem volt.
 
A két rosszul sikerült körmömet a saját bénaságom számlájára írom, hiszen a másik 8 nem maradt volna szép, ha magukkal a lakkokkal vagy az eljárással lenne baj.
Eltávolítás
Az egész essence szett lényege a lehúzható alaplakk, azaz a könnyű eltávolíthatóság. Erre nagyon kíváncsi voltam: egyrészt, hogy ront-e a tartósságán; másrészt, hogy mennyire lesz nehéz a folyamat. 
Jelentem nehéznek nem nehéz, de annál rémisztőbb. A jobb kezemen kicsit nehezebben jött le a lakk, ott jobban ragaszkodott hozzám, mint a bal kezemen…   
 Összességében…
  … vegyesek az érzéseim. Elsőként ott van maga az ötlet, ami zseniális. Másodsorban magamnak elkészíteni, közben fényképezővel dokumentálni, kicsit hosszadalmas volt. A tartóssága, ha megfelelően van elkészítve, egészen jó, bár messze nem bírná szerintem az ígért 10 napig. 
A mindennapi manikűrjeimet biztosan nem így fogom elkészíteni, ahhoz sokáig tart. Azonban, ha mondjuk lemennék egy fesztiválra, vagy tudom hogy 4-5 napot el kell utaznom mondjuk, akkor is szívesen megcsinálom majd ezzel a körmeimet.
Ott van mondjuk a nővérem, aki gumikesztyűben dolgozik, így rajta a körömlakkok kb. két napig bírják. Neki csináltuk meg először, és hat napig volt rajta a manikűr. Amint elmesélte, hogy simán le tudta szedni és hat nap, rögtön kérdezte, hogy mikor rakjuk fel megint. A tesómat nem egyszerű levenni a lábáról ilyen téren. Egy laikus és egy kicsit sokat lakkozó lány közös véleménye pedig az, hogy szuper az ötlet és akinek fontos a tartós lakkozás, mindenképpen megér egy próbát. A lámpát picit drágállom, szerintem egy rendelt lámpa is tud ilyen eredményeket produkálni, de a kezdőkészlet jó árban van és érdemes beruházni rá.

Az essence külön honlapot szentel a gél lakk szettnek, tutorial videóval és részletes leírásokkal. IDE kattintva megnézhetitek.

Hogy tetszik? Kipróbálnátok, vagy kipróbáltátok már esetleg?
Roni
A termékeket a Primőr Kozmetikai Kft-től kaptam tesztelésre, de ez nem befolyásolt a véleményalkotásban. 

 • Nekem kicsit csalódás, hogy 2-3 nap múlva már sérült a végeredmény. Az én sima körömlakkjaim bírják a kezemen 4-5 napig kopás nélkül, és utána is alig észrevehetően kezdik megadni magukat, szóval nem hiszem, hogy beruházok majd erre. Ellenben a sima Essence lakkokat kezdem megkedvelni.

 • Hát nem tudom, nekem 9 napig volt fent a körmeimen az Essence géllakk készlettel készült manikűr, és alig lett baja… Itt a poszt róla :)
  http://gothicbeauty.kurl.hu/2013/10/essence-gellak-tartossag-eltavolitas/

 • szerintem próbáld majd ki nem essence lakkal, hanem mondjuk catrice-al, azok olyan szép tartósak, biztos vagyok benne, hogy ebben a verzióban 10 napig is bírni fogják :) amúgy meg, de szeretnék egy ilyet itthonra :)

  • ki fogom próbálni más lakkokkal is, de elsőként, a tesztbejegyzéshez essence lakkot akartam használni :)

 • engem nem győzött meg sajna, főként azért, mert alapból extra tartósak a lakkok a körmeimen alapjáraton is. az pedig külön mínuszpont, hogy “géllakként” is megkopott már egy-kettő nap után a körömvég, pedig reméltem, hátha így tartósabbá lehet tenni a sötét színek viselését.

  • hát, alapból nekem is elég tartósak a lakkok, ezeket ugye a helyzetjelentéses posztban mutatom meg mindig. akárhogy is nézzük, ez nem egy profi szett, mint amit a manikűrös használ, én sem vagyok az, de első verziónak elég jó ez a kis szett. biztosan lesz még jó pár fejlesztése :)

 • Nekem sem nyerte el a tetszésemet, mert pl. egy Rimmel lakk is tovább bírja 2 rétegben, amit száradással meg minden macerával együtt max. 20 perc alatt felkenek. De az elgondolás tényleg nem rossz, viszont nem teszi tönkre a körmeidet, mikor lehúzod a végén? Tényleg félelmetesen néz ki. :)

  • félelmetesen néz ki, de nem tett kárt a körmeimben. azonban ha valaki ezt használná folyamatosan, huzamosabb ideig, szerintem adódnának gondok a körmével a lehúzogatás miatt.

 • Nagyon jó ötletnek tartom, hogy ilyet dobtak a piacra, de látva ezt a tesztet, nem győzött meg. A manikűrös a színt is géllakként viszi fel, azért tart 3 hétig. Szerintem nem éri meg :) Köszi a posztot.

  • igen az ötlet jó, ahogy a posztban is írtam, de ez egy forradalmi dolog, nem mindig sikerül minden elsőre. az egész otthoni gél lakkozás középpontjában az áll, hogy ne kelljen még gél színes lakkokat is venni, hanem azzal használjuk amivel akarjuk – ez most az első verzióban a minőség romlására ment. de ki fogom még próbálni más lakkokkal is és hozzáteszem, a két hüvelykujjamnál nyilvánvaló, hogy én rontottam el a felfestést, az azért hozott ennyire rossz eredményeket.

 • Egészen kíváncsi lettem erre a technikára, bár én egy egészen kicsit türelmetlen vagyok ehhez és már máshol is olvastam, hogy az alaplakkal picit nehéz bánni. Attól picit tartok, de lehet, hogy megveszem majd a kezdő szettet. (Lámpát viszont valószínűleg inkább rendelnék, ha tényleg kedvet kapnék hozzá.)

  • igen, ez a lámpa elég drága, azt tényleg érdemesebb rendelni :)

 • Nekem tetszik, de a lámpa árát túl drágának tartom.
  Köszi a tesztet.

 • A lehúzogatás nem teszi tönkre a körmöd? Mármint nem jön le a felső réteg vagy vmi? Bár a hagyományos géllaknál a leoldás se jobb. Kíváncsi lennék én is mit tud egy tartósabb lakkal meg az jutott még eszembe, hogy a körömvégeket a fedőlakkal rendesen “lezártad”? Mert akkor szokott így kopni :)

  • nem okozott gondot ez most, de nem tudom, hogy ha állandóan ezt használnám történne-e valami.

   ezt látod nem tudom, lehet hogy nem. legközelebb erre jobban figyelek majd :)

 • Macerásnak macerás és sajnos még mindig hozza az Essence minőséget :((( Pedig nagyon reménykedtem ebben a készletben!
  Nagy köszönet a részletes tesztért! :)
  Pusza: Reni

 • Óha. Hát én a rendes géllakkot szotkam csinálni, de az sem bonyolultabb, és jóval tovább tart. Szóval tökre nem győzött meg.

 • én sokszor a sima lakkozásomat TELJES száradás után vagy a gél lakk /nem essence márka/ fedőjével, vagy pedig fényzselével teszem tartósabbá! Sok lakkal tökéletesen működik, és kitart 2hétig is, ha nem tovább!

 • Alapos munka, köszönet érte! Az igazság az, hogy csatlakozom a többséghez, általában rajtam is tovább bírják a lakkok, főleg gyorsan száradó fedőlakkal az egész procedúra pedig fele eddig sem tart.

 • Köszi a részletes leírást! Az ötlet zseniális, de az eredmény engem nem győzött meg.
  Saját magamnak készítem a színtelen gél lakkot a körmeimre és arra lakkozok. A körömlakkok nem bírnak ki egy napot sem lepattogás nélkül a körmeimen, ezzel viszont akár hetekig is szépen fent maradnának (ha nem lakkoznék gyakrabban).
  A gél lakk készítése kicsit hosszabb ugyan ennél, de nekem a színes lakk száradásának kivárása hosszúnak tűnik. Így tehát meggyőződhettem, hogy nem akarom a bevált gél lakkomat lecserélni erre :-)

  • Általában én is úgy szoktam, vagy pedig egy vékony réteg zselét húzok a saját körmeimre, majd az előkészítés után azt lakkozom! Semmi bajom az Essence termékeivel, mert amit eddig használtam lakkokat tőlük, azok jók voltak! Bár én szkeptikus vagyok, hogy ha ilyen könnyen lehúzható, akkor hogy bírja a mosogatást és egyéb házimunkákat!?

 • Nekem normál gél lakk van a körmeimen, ennél a színt is gél lakként viszik fel, és nálam 3 hetet szokott bírni. Addigra lenő annyira, hogy már nem szép, és olyankor készítünk újat, de egyébként nyilván bírná tovább is:)
  Az a helyzet, hogy a sima körömlakk 30perces száradásával még időben is nagyából ugyanott vagyunk. Engem nem győzött meg, maradok a gél lakknál. Persze nyilván, aki nem bír elviselni 3hétig 1színt, annak ez jó megoldás lehet.

 • A primer igazából zsírtalanító és fertőtlenítő, azért mattul le a körmöd tőle mert elveszti a nedvességtartalmát. :)
  Hát nem dobom el az agyam tőle… egyrészt a lámpa ára : úristen, egy körmös szakboltban 5-6 ezerért venni teljes kezeset, nem ilyen négy ujjasat! Másrészt meg furcsállom, hogy nem mind a három réteg géllakk.. ennyi pénzért nem éri meg szerintem.. a Moyra is dobott már piacra gél lakkokat és nem egetrengető az ára,és azok is tartanak 2 hétig :)
  Így nyereményként oké, de pénzt ki nem adnék érte.

  • A Moyra már egy jó ideje forgalmaz gél lakkokat, én is használom már jó ideje! :) Viszont a Brill Bird az, ami egy szenzációs terméket dobott piacra. Ott a megreszelt körömre kell felvinni egy réteget, amiben minden benne van, és 3perc alatt fényesre köt! Azzal tényleg kb. 20perc altt lehetnek szép és tartós körmeid! Írtam is róla bejegyzést, bár sok mindenkit sajna nem érdekel, egy megjegyzés nem érkezett hozzá, pedig ahogy látom, a körmös témák nagyon kedveltek a blogokon! :/

  • nekem ilyen “egy rétegbe minden lakk” crystal nailsbe van, az is nagyon jó :)

  • én hallottam már olyat is, hogy a két cég ugyanaz, csak a név más! :)

  • wow, erről a 3 az 1-benről még nem is hallottam :D nekünk van itthon Shellac is meg Moyra is, Shellac a legjobb szerintem (!!), nekem azok aztán tényleg bírják :) de abból tudtommal nincs ilyen több az egyben típus. Meg hát ott a kötelező 2 perc lámpázás minden lépés után azér letudja kötni az embert… pláne ha még korrigálok is :D
   A Moyrával is elégedett vagyok, pláne ezzel a 2 az 1-ben alap és fedőlakkal :)
   De ez a Brill Bird felkeltette az érdeklődésem :D rákeresek az tuti:)

  • Sajnos a Moyra még gél lakkban nem adta ki ezt a verziót, viszont színes zselében már egy ideje kaphatóak az egy lépéses zseléi! Ahogy Rita írta, a Crystal Nails-nek is vannak ilyen termékei! Ha esetleg kérdésed van, írhatsz rám is nyugodtan! :)

  • én igazából tényleg csak azért próbáltam ki ezt, mert szerencsésként megnyertem, egyébként távol álljon tőlem a nagyon tartós körömfestés. :)

 • Nagyon alapos tesztet írtál, köszönöm! Nekem egyáltalán nem jön be. Annyi pepecseléssel jár, és nem tart tovább, mint egy nagyon alapos lakkozás. Az egyik pixibox-ban egy piros clinique lakkot kaptam, az egy réteg alaplakkra kenve, egy rétegben, fedőlakk nélkül is tart négy napig. Az egész elkészítése pedig 10 perc. Nekem nem érné meg ezzel vacakolni… Viszont nagyon remélem, hogy máskor is hasonlóan szerencsés leszel, mert hozzád igazán jó helyre kerülnek a nyeremények:)

 • Jó lett a teszt nagyon! Köszönjünk az alapos bemutatást. :) Azt hittem, tartósabb eredmény születik, de a napokra lebontott dokumentáláson látszik, hogy mégsem.

  Nálam egy sima körömlakkozás a Rimmel ultra shine topcoat-jával kb. 12 napig bírja, vagyis én már akkor lemosom, mert unom a színét vagy mert lenőtt túlságosan (nagyon ritkán kell csak azért lemosnom, mert pattogott volna le belőle). Úgy a 7-8. nap után kezd a végén kicsit megkopni úgy, mint a Te képeiden a 4. nap (attól függ, milyen lakkot használok színre, Rimmel vagy NYC stb.) Pedig nem géllakkról beszélünk, ráadásul nem is kímélem a körmeim.

  • azt hiszem, egy 12 napig tartó sima körömlakkozás egészen kirívó eset, nem sokan olyan szerencsések, mint te :)

 • Vegyesek az érzéseim, mindenesetre most úgysem férne bele a keretembe, szóval :D

 • Már a második napon megkopott minden körmödön, ezt nem igazán nevezném gél lakknak. Ennyi pénzt és munkát egyáltalán nem ér meg szerintem. Sajnos engem sem győzött meg.

 • köszönöm szépen lányok a sok-sok kommentet :)

 • A primer arra jó, hogy fertőtlenítsen és segítse a zselé tapadását. Lehet, hogy ezt már leírták előttem, nem lestem végig az összes kommentet. Nekem a műkörmös pályafutásomból maradt meg az uv lámpám, így azt nem kellett vennem, a lehúzható alapot pár használat után meguntam, így anélkül használom, vékony réteg leoldható Crystal Nails zselé, majd körömlakk (vagy komplett manikűr) és a végén az Essence fedő zseléje. Na így tényleg kitart 5-6 napig (szerintem tovább is akár). Az eltávolítása így macerásabb, az Essence zselét le kell reszelni, majd a lakkot lemosni, a leoldható alaphoz pedig van külön eltávolító folyadék. Időigényesebb, de szebb és tartósabb a végeredmény. Az ötlet egyébként nem rossz, de ezektől a lehúzható alapoktól már a falnak megyek :)

 • Szia!
  Érdekelne, hogy a lámpán nem írja, hogy mennyi W a teljesítménye? Kicsit drágának találom a lámpa árát és megpróbálnám helyettesíteni egy azonos teljesítményű lámpával.
  Előre is köszönöm a választ!
  Nagyon hasznos volt a leírás :)

  Sári

  • jaj istenem, csak most látom ezt a kommentet :S nem tudom sajnos mekkora a teljesítménye, mert nővéremnél van éppen. az essence oldalán termékleírásban nem találtad meg esetleg? :)

 • énis most próbáltam ki először, de nekem sokkal jobb eredmények lettek ó, aminek nagyon örülök,m ert nekem a sima körömlakk akármennyire is jó minőségű és jól van megcsinálva, a körmöm miatt a második nap elkezd lejönni. most evvel a gél lakkal nagyon jó eredményt értem el, most van fent 8. napja és még midnig szép, vár ké ujjamon tegnap elkezdett kopni a végén, de ebben benne van a sok házimunka kesztyű nélkül. én ajánlani tudom, nekem bejött. bár az tény, hogy több idő mire megsináljuk ezt a gélmanikűrt, de nekem abszolút megérte az eredmény után…… :)

 • a primer használata feltétlenül szükséges ?

  • hát, a leírás szerint kiemelten fontos, de hogy mit csinál valójában, arról fogalmam sincsen :(

 • Én pénteken vettem meg és próbáltam ki (Németországban élek egy kisvárosban, itt egy körömépítés 40 eur kb, a gél lakk pedig 30 eur, én az otthoni 3000 ft után sokallom). 3. napja van fent, és fényes, nem kopik, semmi baja. Bár kíváncsi leszek, ha dolgozom vele, hogy fog kinézni :D A primert leírták előttem, fontos, nagyban segíti a tartós végeredményt. Nekem nem volt nehéz az alappal dolgozni, szép vékonyan, az éleket lezárva kell vele dolgozni. A cleanserrel nem kell eláztatni a körmöket, alaposan át kell törölni, és érdemes megvárni amíg megszárad (így nem folyik a körömlakk). Én a sötét lakkokat nem kenem egészen a szélekig hagyok kb egy fél milis szabad részt, így a fedővel is egyszerűbb :) Itt egy egyujjas (borzalom) lámpát adtak hozzá szettben, hát, hamar cserés lesz mondjuk… A fedővel a széleket és a végeket le kell zárni, így nem kopik annyira. A felesleget pedig fontos eltávolítani egy fapálcával, így nem tud leválni a körömről :) Nekem összesen fél óra volt az egész művelet, itt jobban megéri itthon bíbelődni vele, mint ennyit kifizetni havonta 2x :( Ja, én minden előtt bufferrel átmentem a körmeimen, hogy jobban tudjon tapadni. A végeredmény szép lett, de lehet beruházok otthonról egy “igazi” gél lakk szettre inkább, ha nem bizonyul tartósnak…

 • kovacsdora95

  hasznos teszt, köszi! arról mindenképpen meggyőzött, hogy jól döntöttem mikor diamondnails-készletre ruháztam be… nyereménynek viszont kiváló! gratulálok hozzá és találj még sok-sok 4levelű lóherét :)

  • örülök, hogy hasznosnak találtad és tényleg jó döntés volt másik készletet venned. köszönöm, sosem volt még ilyen szerencsém :)


Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer