GASZTRO Olvadt belsejű csokis keksz

Szerző: Bikira

Sziasztok lányok,
pár héttel ezelőtt ask.fm-en érkezett egy kérdés, hogy nem tervezünk-e valamilyen főzős/sütős bejegyzés. Nálam mindig tervben vannak, mert szeretek a konyhában jönni menni, de sajnos mostanában csak egy pirítóst van időm megcsinálni a kávém mellé.
Múlt hétvégén azonban anyukámnak sütöttem egy csokis kekszet. Stahl recept, végül a honlapjáról szedtem le. Mindenkinek nagyon ízlett, elkészíteni is rém egyszerű és (ha nem számítjuk a tészta pihentetését) gyors is.

 

Olvadt belsejű csokis keksz
Hozzávalók:
 15 dkg mogyoró (én mandulát használtam)
10 dkg cukor 
15 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé (én 25 dkg tejcsokit használtam, mert nem vagyok oda az étcsokiért)
10 dkg vaj
10 dkg Nutella
12 dkg liszt
fél kávéskanál sütőpor
csipet só
2 tojás
A recept szerint a mogyorót először serpenyőben rövid idő alatt meg kell pirítani, utána a 10 deka cukorból mondjuk kettővel összedarálni. Én egyszerűen megoldottam a problémát, volt itthon darált mandula, így nem játszottam a darálással. 
A csokit gőz felett, a vajjal és a Nutellával együtt, folyamatos keverés mellett felolvasztjuk.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és a csipet sóval. A darált mandulát jól összedolgozzuk a két tojással, majd az egészet a lisztes száraz keverékhez adjuk. Jöhet hozzá a csokis massza is. Miután jól összedolgoztuk hűtőbe tesszük kb. fél órára, hogy megdermedjen picit és könnyen lehessen bánni később a tésztával.
Ha letelt a pihenőidő, akkor sütőpapírral kibélelt tepsire, egymástól kb. 5-5 centire pingponglabda nagyságú golyócskákat rakunk. Minél távolabb kerülnek egymástól, annál jobb, mert eléggé megnőnek majd sütés közben. Inkább több tepsivel dolgozzunk, mint hogy egy nagy massza legyen belőle.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 7-10 percig sütjük a sütiket. Tényleg hamar ki kell venni őket, mert a lényeg az olvadt belsőn van! Én már a sütőpapíron heverő golyócskák tetejére raktam szeletelt mandulát és kandírozott narancsot, de ízlés szerint bármivel ízesíthető/díszíthető.
Picit hagyjuk kihűlni, utána gond nélkül leszedhetjük a papírról és még langyosan tálalhatjuk is. :)
Ha elkészítitek, akkor mindenképp jelezzetek vissza, hogy ízlett :)
Roni 





  • Jahj annyira jól néz ki! :) Ha nem diétáznék, tuti elkészíteném, de így ez a projekt várat magára egy kicsit! :D De brutál finom lehet! :D


Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
  • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
  • Könyvajánló - Életed regénye
  • Élménybeszámoló Gyuláról
  • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
  • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
  • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
  • Legnézettebb posztok
    loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable glamour-napok-2015-haul-7 blogszülinap3
    arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer