WISHLIST | Könyvek

Szerző: Bikira Roni

Sziasztok lányok,

remélhetőleg már mindannyitoknak véget ért az iskola, a vizsgák és sokan a nyári szabadságotokat töltitek valahol (most tekintsünk el a rémesen furcsa időjárástól). Az egész bejegyzés apropója most onnan jött, hogy elkezdtük az újság őszi lapszámát előkészíteni, és most én kaptam egy könyv hosszabb bemutatásának feladatát. A lényeg annyi volt, hogy 2014-es kiadásnak kell lennie. Ma belevetettem magam a kiadók és könyvesboltok online forgatagába. Persze A könyv kiválasztása és kutatása során rengeteg olyat találtam, ami mondjuk nem kerül be az újságba (régebbi kiadás mondjuk), de tudom, hogy meg kell vennem és muszáj elolvasnom. A moly.hu-s kívánságlistám egyre hosszabb és hosszabb…

Processed with VSCOcam with f2 preset

Ezeket a könyveket tehát még nem olvastam, így véleményt mondani sem tudok róluk. Véleményezős bejegyzés is lesz a közeljövőben ;)

katherine a köbön

lore lauren-weisberger-a-bosszu-pradat-visel-az-ordog-visszater kakukkszó garabonc john green penumbra julie james The_Iron_King_Cover

Ismeritek valamelyik könyvet? Vagy van olyan, amit mostanában olvastatok és ajánlanátok? :)

A képek a Google.com és a Pinterest.com oldalakról származnak.


 • rebus ♥

  az Alaska nyomában-t már olvastam és nekem nagyon tetszett! :) a másik John Green könyv nekem is kívánságlistás és innen még a Kakukkszó az amit szeretnék elolvasni majd… hmm, nekem is csak bővül és bővül az a lista :)

  • én csak most fedeztem fel a többi könyvét, és a kakukkszóra is ma hívta fel a figyelmemet az egyik kolléganőm – így az is ugrott a kívánságlistára… :)

 • Apolka

  az én listám is egyre bővül… azt hiszem, márciusban kezdtem el A Tűz és Jég dala sorozatot, már az utolsó megjelent kötetnél, a Sárkányok táncánál járok. a fele könyvet elolvastam, de közben gyűjtöm az új könyveket.=) letöltöttem a Divergent-könyveket, megkaptam Az ördög Pradát viselt és A bosszú Pradát viselt (ezeket fogom elvinni a nyaralásra), de John Greentől is olvasnék mást, mert a Csillagainkban a hiba annyira nem jött be. mivel a One Week Girlfriend tetszett, leszedtem a Second Chance Boyfriendet is. klasszikusok is akadnak a listámon, mint A nagy Gatsby vagy a Jane Eyre.

  • a great gatsby-t én is megszereztem most, de még nem veselkedtem neki, majd ha kicsit nyugisabb időszakom lesz.

   szégyelld magad, hogy nem jött be a csillagainkban a hiba! :) szerintem zseniális – persze csak viccelek, van olyan hogy nem fekszik valami :)

 • M.

  Komolyan mondom Roni, a könyves bejegyzéseid az egyik kedvenc rovatom tőled!
  Most hogy itt a nyár én is többet tudok olvasni és mindig új könyvek után néznék, csak nem tudom, hogy hol! Erre te mindig írsz posztokat, szóval ha könyvre van szükségem téged “kereslek”. :)
  Remélem sokszor, rendszeresen fogsz ilyen könyves posztokkal jönni! :)
  Most olvastam el a Csillagainkban a hibát, Most J.R.R. Tolkien Hobbitját olvasom újra (mert abból sosem elég), plusz van egy kis angol nyelvű novella, amit elkezdtem, hogy bővüljön a szókincsem. A helyi könyvtárban vettem 50 Ft-ért, remélem azért több a tartalma, mint amennyiért eladták. :D

  • jaj, nagyon szépen köszönöm – imádok könyvet és könyvekről olvasni, de írni is róluk. mivel én több könyvet szoktam egy bejegyzésbe rakni, nyilván ki kéne várni, hogy el is olvassam őket. de ha jobban szeretnétek, hogy külön legyenek mondjuk bejegyzések egy-egy könyvről, akkor úgy is szívesen írok :)

   nálam tolkien még kimaradt (illetve a gyerekkönyveit olvastam) egyszer nekiveselkedem az összesnek :)

   nálam is mindig fut párhuzamosan egy angol könyv, fejezeteket szoktam olvasni beőle (most épp karl lagerfeld ‘naplója’ a soros) jó dolog angolul olvasni :)

 • Emese KatzenKralle

  A garabonc-ot éppen most olvastam újra (már a Zsarátot is) – az egyik kedvenc könyvem, fantasztikusan szép és tökéletes az egész. Ám… az Iron King – (ez az első rész?) nekem nagy csalódás volt.

  • azt hiszem ez az első rész, igen. miért nem tetszett az iron king?

   (nekem sikerült ebből a sorozatból csak a zsarátot megvenni eddig… szóval amint megszerzem a garaboncot, neki kezdek :))

 • N.

  Szerintem érdemes lenne magyar szerzőktől is válogatni. Az utóbbi időben nem egy tehetséges magyar írónak jelent meg új könyve, vagy látott napvilágot egy új sorozat első kötete (Szántai Zita, Kalapos Éva, Grecsó Krisztián, stb.)

  • eddig főként az ulpiusos magyar írók közül válogattam és volt amikor annyira nem tetszett a könyv, hogy nem tudtam elolvasni. azóta van bennem egy kis gát. nyilván nem kellene ugyan. ahogy a magyar zenét sem kedvelem annyira, egyelőre a magyar irodalom nem szólított meg. :(

 • disqus_lh8YllIy1H

  Igen Roni, jók ezek a könyvajánlók, te hívtad fel a figyelmem a Párválasztó sorozatra, ami nagyon-nagyon tetszett! :) Ezek közül a könyvek közül is van több, ami jónak tűnik, de én még nem hallottam róla! :)


Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer