TESZT | Essence és The Body Shop hajkréták

Szerző: Bikira Roni

Sziasztok lányok,

A múlt hétvégét a Balatonon töltöttük, ami ideálisnak tűnt arra, hogy kipróbálgassuk a nyár slágerét, a hajkrétákat. Mindig bennem volt, hogy ideje lenne már nekiállni, hiszen a The Body Shop verziót még tavaly kaptam azt hiszem…

hajkretak-1 hajkretak-10

A tesztben eredetileg négyet szerettünk volna szerepeltetni: az Essence türkiz marvelous mint! és a lila pretty purple! árnyalatait, a The Body Shop frappánsan Blue kékjét és a L’Oréal Professionel türkiz Garden Partyját. Végül a L’Oréal kimaradt, mert kicsit bonyolultabb és tartósabb, mint a többi, így maradt a többi.

hajkretak-16 hajkretak-14 hajkretak-15

Szerencsére a barátaim vállalkozó szelleműek, így egy gigateszt során rövid feketés-barna, göndör sötétbarna, vállig érő szőke és hosszú középbarna hajon is láthatjátok a krétákat, in action.

Ancsa csillogó sötét hajában mindhárom szín látszik, a két Essence és a The Body Shop is. Látszik, hogy a TBS kékje a legélénkebb, utána a sorban a lila következik és a sort a türkiz zárja, ami miatt szomorú vagyok, mert ez a szín tetszett a legjobban. Rövid hajnál a legkézenfekvőbb a frufruba tenni a színes csíkokat és igaza is lett az okosoknak, mert nagyon jól is nézett ki :)

hajkretak-2 hajkretak-3 hajkretak-7 hajkretak-8

Liza természetes göndör és sötétbarna haján a kéket és a lilát próbáltuk ki, már kicsit bátrabban. Itt is kijön, hogy a kék a legvibrálóbb és élénkebb az összes közül és pont illett a pólójához is :)

hajkretak-5 hajkretak-4

hajkretak-17

Heninek gyönyörű szőke haja van, csillog, átmenetes, minden amit el tud képzelni az ember. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a türkiz csak a sötét hajjal nem kompatibilis, vagy egyszerűen gyengébb minőségű. Az ő világos hajából sem tűnt ki ez a szín, így végül is a második verziónál maradtunk…

hajkretak-13 hajkretak-18 hajkretak-6

A sort én zártam a többi barnához képest világosabb és hosszabb hajjal. Azt találtuk ki, hogy az egyik oldalra kéket, a másikra lilát viszünk fel és végül összefonjunk – csak hogy egy újabb verziót is láthassatok. Ancsa szívét-lelkét-veséjét és tüdejét is beleadva színezett össze, majd akkurátusan összefonta a hajam és tádám. Nagyon tetszett a végeredmény, nyári hétvégékre/fesztiválokra olcsó és nem utolsó szempontból, nem végleges megoldása a megőrülésnek.

hajkretak-9 hajkretak-12 hajkretak-11

Összegezve

A legjobb minőségűnek mindannyian a The Body Shop kékjét választottuk meg – annyira tartós, hogy mindennemű fixálás nélkül is a hajamban maradt a szerdai hajmosásig. Egy hajmosás során maradéktalanul ki is jött, bár mint említettem, mi nem fixáltuk hajlakkal, ami miatt a melegben le is olvadtak rólunk az Essence krétával festett részek, de a TBS nálam kitartott. Nem szárította és nem roncsolta a hajamat.

A The Body Shop hajkrétái már sajnos nem kaphatóak, az Essence krétái darabonként pedig 999 Ft. Ha szeretnétek és kíváncsiak vagytok, akkor a L’Oréalnak is neki veselkedünk, csak szóljatok J

Ti kipróbáltátok már valamelyik márka hajkrétáját? :)


 • Viktória Zémann

  A fonás nagyon jól néz ki. Én a L’Oréalra is kíváncsi vagyok nagyon.

 • Nóra Szentiványi

  Tényleg nagyon jók ezek a hajszínezők,teljesen rákattantam én is :D Egyedüli problémám csak az,hogy fekete hajam van,és nem olyan vibrálóak a színek,mint amilyet szeretnék. Viszont kb 2 hete voltam vágatni a White Hairben,és ott találkoztam a kevin murphy hajszínezővel …hát halljátok,a fekete hajamon olyan ütős színe volt a pinknek,hogy csak ámultam,amikor kész lettem vele,egyszerűen imádom :D Szerintem nektek is ki kéne próbálni,tuti tetszene a végeredmény :)

  • Klára Kun

   befogta a fekete hajad??:O bármelyik szín jó ?

   • erre én is kíváncsi lennék :)

    • Nóra Szentiványi

     Teljesen befogta a hajam,szép,vibráló színe lett. Hajlakkal kell utána fixálni,és akkor nem fogja meg a ruhát :) Elég sok ideig elég is.


Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer