Könyvajánló – Így emlékezz rám

Szerző: Bikira Andi

Sziasztok lányok!

Ezen a borongós szombaton egy könyvajánló érkezik, mégpedig Sabine Durrant – Így emlékezz rám című regényéről. Legutóbb már említettem, hogy mostanság nagyon közel állnak hozzám a lélektannal fűszerezett thrillerek, a Lány a vonaton című könyv után ez volt a kívánságlistám élén. Amint végeztem az aktuális olvasmánnyal, azonnal a virtuális kosaramban landolt a Fejős Éva által ajánlott Így emlékezz rám, mely a várakozásaimat is felülmúlta.

Lizzy egy internetes társkeresőn találja meg a szerelmet Zach, a tehetséges festőművész személyében. Házasságuk boldog és szeretetteljes, a férfi  szörnyű gyermekkorának köszönhetően hihetetlenül ragaszkodik Lizzyhez. Egy nap véget ér a családi idill, Zach egy autóbalesetben életét veszti. Lizzy egy évvel a tragédia után felkeresi a baleset helyszínét – hogy megpróbálja lezárni magában ezt a nehéz időszakot -, amikor megpillantja egy idegen nő csokrát. Ki az a Xenia? Honnan ismeri Zachet? A lány megpróbál utána járni a dolognak, de ehelyett egyre több sötét titok derül ki néhai férjéről.

könyvajánló-book-reading-sabinedurrant-ígyemlékezzrám

A köny két szálon fut, a két főszereplő, Lizzy és Zach szemszögéből, ahol a lány a jelen, a fiú pedig a megismerkedésüktől kezdődő múlt. Mindkét idősíkban érdekes és fájdalmas pszichológiai háttér húzódik, amitől az ember egyszerűen nem bírja letenni a könyvet. Zach teljesen magának akarja a lányt, félti és óvja mindentől, titokban követi a munkahelyére, folyamatosan figyeli őt, fürkészi a gondolatait, pedig ő az, aki hűtlen volt házasságuk ideje alatt. Kiderül, hogy korábbi kapcsolataiban az erőszak is felbukkant hasonló rögeszméi miatt. Lizzy egy szürke könyvtáros, akiben Zach saját lelkének megmentőjét látta, azonban beteges viselkedése túllép minden határt. Senkivel sem szeretne osztozkodni, így még a gyermekvállalást is hátráltatja. Lizzy ezeket a dolgokat nem látja, ő felhőtlenül boldog, hogy egy ilyen nagyszerű és sármos pasit tudhat maga mellett, akinek egyedül rá van szüksége az életben. Amikor azonban hazugságon kapja Zachet, egy levélben hagyja el őt, majd éjszaka megtörténik a baleset. Folyamatos lelkiismeretfurdalástól szenved a lány, melynek következtében nem tudja feldolgozni a történteket.

Egy évvel később Lizzy tehát a baleset helyszínéhez való zarándokút után elkezd nyomozni a titokzatos csokor tulajdonosa, Xenia után, melytől kezdve minden megváltozik. Furcsa jelek érkeznek, melyek úgy tűnnek, mind a halott férjtől származnak. Természetesen sem húga, sem barátnői nem hisznek neki, valószínűleg a lelki trauma játszik a képzeletével. Vagy mégsem? Valóban meghalt vagy a szakítás miatt játszotta el halálát, hogy büntesse a lányt?

Biztosan ismerjük a párunkat? Lizzynek valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy kicsoda Zach…feltéve, hogy ez az igazi neve. Furcsa, hogy nincsenek barátai, hogy mindenkinek mást mesélt gyermekkoráról, hogy valójában nem is tanult művészetet…Fojtogató, szenvedélyes szerelem, félelem, féltékenység, gyilkos indulat, ami a könyv ereiben lüktet. Egészen az utolsó oldalig tartja Sabine Durrant a feszültséget, rengeteg fordulat és csavar jellemzi a történetet. Zseniális regény, az írónő azonnal a szívembe lopta magát, olvassátok el ti is! :)

Azt hiszem mostanában jobbnál-jobb könyveket sikerült választanom, jelenleg a Papírvárosok van terítéken, szerintem hamarosan arról is érkezik majd egy ajánló. :)

Ti mit olvastok éppen? :)

PusziÍzelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer