TAG | Könyves első benyomások

Szerző: Bikira Roni

Sziasztok lányok,

karácsonyi nyereményjátékos bejegyzésünkben arra kértünk titeket, hogy egy kommentben írjátok le milyen típusú bejegyzéseket látnátok szívesen a blogon a jövőben. Először is nagyon köszönjük a sok-sok hozzászólást, másodszor – a legnagyobb örömömre – nagyon sokan említettétek a könyves bejegyzéseket és a személyes posztokat. Ma a kettő ötvözetével készültem, ez a Könyves első benyomások tag. Én a Spines and Covers blogon találtam, onnan magyarítottam a kérdéseket.

1.Könyv, amit azért vettél meg, mert megtetszett a borítója   

Bármennyire is felszínes dolog, szerintem ez sokunkkal megtörtént már legalább egyszer. A könyvek borítójának megtervezése külön szakma, és szerintem pont olyan nehéz dolog, mint megírni egy minden igény kielégítő, rödid és frappáns reklámszöveget. Kiera Kass: Párválasztó című könyvét egyértelműen azért tettem a kosaramba, mert gyönyörű a borítója. Beth Revis: Across the universe könyve is hasonló okok miatt került hozzám, elolvastam, de nem voltam végül elragadtatva tőle. Valamint, amit mindenképp meg kell említenem az Timur Vermes: Nézd ki van itt! című könyve, amelyet először az irtó frappáns és zseniális borítója miatt vettem észre a molyon.

elso-benyomas-konyves-tag-1

2. Könyv, amit a fülszöveg miatt vettél meg

Ilyenből már kevesebb van, vagy inkább csak kevésbé emlékszem rá. Hogy őszinte legyek a fülszövegeket kevésbé olvasom el, inkább mindig belelapozom egy könyvbe vagy előzetesen molyon elolvasom a spoilermentes véleményeket. De amire tisztán emlékszem, hogy a fülszöveg miatt jött velem az az első Lakatos Levente könyvem volt, a Barbibébi. Rögtön megfogott, pedig nem sok minden derül ki a történetből ugye. És így találtam rá a Katie Fforde könyvekre is, mert a Recept a szerelemhez fülszövege nagyon megtetszett. Az utolsó ilyen, amire emlékszem az Isabel Wolff: Mesés ruhák kalandjai című kötete volt, amit nagyon szerettem olvasni.

elso-benyomas-konyves-tag-2

3. Egy nagyszerűen megírt könyv

Elfogult vagyok biztos, de egyszerűen nem tudok mást mondani, mint J.K Rowlingot, vagy álnevén Robert Galbraithot. Nem tehetek róla, a Harry Potter sorozatot és a Cormoran Strike sorozatot is imádom, különösen az írónő sajátos, bárhol felismerhető stílusa miatt.

elso-benyomas-konyves-tag-3

4. Egy sorozat első kötete, amely elolvasása után rögtön el akartad olvasni a többit is

Manapság rengeteg könyvsorozat készül, ami egyfelől jó, másfelől rossz. Az elején imádtam Charlaine Harris: True Blood sorozatát, de a tizenharmadik kötetre azt hiszem picit elfáradt a sztori… Nem maradhat ki Suzanne Collins: Az éhezők viadala sorozat első kötete sem, amit annyira imádtam, hogy másnap rögtön megvettem a második és a harmadik részt is és egyben gyorsan elolvastam az összeset. Egy hasonszőrű sztori Veronica Roth: A beavatott trilógiája is, amit szintén nagyon imádtam, bár a harmadikra ez is a történet is kissé megfáradt szerintem.

elso-benyomas-konyves-tag-4

5. Egy könyv, amely miatt nem tudtál aludni az éjszaka

Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy alvásproblémáim vannak, így nem megy ritkaságszámba, ha éjjel későig olvasok egy könyvet. Amire határozottan emlékszem, hogy alig tudtam letenni a Stephen King: Mr. Mercedes-e, egyszerűen zseniális az a könyv, még a buszról leszállva, séta közben sem csuktam be (ebből aztán lesz mindig pár lila-zöld-kék foltom). Az elején nagyon nem szerettem, de utána letehetetlen volt Emily Brontë: Üvöltő szelek klasszikusa is még a gimnáziumban. Illetve még élénken emlékszem, hogy éjszaka sokáig olvastam, noha másnap reggel suli volt, az J.K Rowling: Harry Potter és a félvér herceg kötete, ami a sorozatból a legnagyobb kedvencem. 

elso-benyomas-konyves-tag-5

6. Könyv, amelyre nem tudtál nem gondolni

Nagy többségük magukkal ragad, így utána még sokáig gondolkodom a történeten, a szereplőkön, az írón. Ilyen volt Robert Merle: Mesterségem a halál holokausztról szóló műve, ami a mai napig hatással van rám, ha visszagondolok rá – gyönyörű olvasási élmény volt, noha szörnyű dolog a főszereplője. Mindenképpen meg kell említenem John Green: Csillagainkban a hiba könyvét is, amit hogy őszinte legyek csak a hype miatt olvastam el, de az egyik legjobb döntésnek bizonyult. Isteni könyv, nagyon szépen van megírva és egy elég nehéz témát jár körbe csodálatosan, teljesen újszerű, tinédzserek szemszögéből. Végül pedig muszáj megemlítenem a kedvenc könyvemet, Daniel Keyes: Virágot Algernonnak című könyvét, amit a mai napig évente- kétévente újraolvasok, akár magyarul, akár angolul, mert egyszerűen zseniális.

elso-benyomas-konyves-tag-6

7. Könyv, amelyet imádsz a kezedben tartani

Hogy őszinte legyek, sokkal jobban szeretem a kemény fedeles könyveket, pusztán azért, mert sokat utazom és sokat veszem ki-be a táskámból a könyveket, amelyek sokkal jobban bírják a strapát, ha nem puhatáblás. Épp most olvasom Maria Ángels Anglada: Auschwitzi hegedű című könyvét, amelyet imádok a kezemben tartani, mert pici, keménykötésű és nagyon szép a borítója is. Azt azonban hozzá kell tennem, hogy imádom a régi könyveket is, és mivel Anyukám nagyon sokat olvas mázlim van és lényegében minden meg van itthon. Kifejezetten imádok régi Robin Cook könyveket olvasni, mint például a Kóma vagy az Akár az Isten

elso-benyomas-konyves-tag-7

8. Könyv, amit bátran ajánlanál a családodnak és barátaidnak

Ez gyakran meg is esik velem, sőt, ti is a barátaim vagytok, így egy-egy READING posztot is nevezhetünk ajánlásnak. Nyakra-főre ajánlgattam Jill Mansell: Miranda nagy tévedése könyvet, Andival el is olvastattam és tetszett neki! Egyszerűen imádtam Nicolas Barreau: A nő mosolya rövidke regényét, amit bárkinek szívesen ajánlok, aki egy egyszerű, de nagyon aranyos történettel akar lazítani egy hideg téli estén. Mivel a kedvenc íróm, ezért bárkinek meleg szívvel ajánlom a könyveit, de Daniel Keyes: Ötödik Sally-je különösen zseniális.

elso-benyomas-konyves-tag-8

9. Könyv vagy könyvsorozat, amiről tudod, hogy még sokszor újraolvasod a jövőben 

Ide akár elkezdhetném felsorolni azokat a könyveket, amiket rendszeres újraolvasok, párat már említettem korábban. Ilyen még J.D Salinger: A zabhegyező című könyve, aminek az újrafordítását még nem olvastam el és nem is vagyok benne biztos, hogy el akarom olvasni. A már sokat emlegetett J.K Rowling: Harry Potter sorozatát általában kétévente nyáron újraolvasom, ez pont jövőre esedékes. Amit viszont még csak egyszer olvastam, de mindenképpen el szeretném olvasni még, az Anne Frank naplója. Nagyon szerencsés vagyok, hogy jártam Amszterdamban a házukból kialakított múzeumban is és igyekszem minden elolvasni róla, amit lehet.

elso-benyomas-konyves-tag-9

Ha valakit esetleg érdekel a moly.hu-s oldalam megtalál @ronizana néven vagy az alábbi linken.

Remélem tetszett nektek a tag! Kommentben kérlek írjátok meg ti is a választásaitokat :)Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e tutorial-gellakk-otthon
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer