ABOUT ME | A bizonytalanságról

Szerző: Bikira Roni

Sziasztok lányok!

Ma nőnap van, mindenhol azt látjuk, hogy ez a nap rólunk szól és büszkének kell lennünk arra, hogy nők vagyunk. Ezzel maximálisan egyet is értek! De hogyan is legyünk büszkék erre? Legyünk sikeresek a munkánkban, legyen egy jól működő párkapcsolatunk, legyen hobbink, legyünk szépek és csinosak, tudjunk főzni és soha ne felejtsünk el semmit? Lényegében igen. És miért hangzik ez ironikusan? Mert a világ ezt várja tőlünk, de mi képesek is vagyunk rá, és erre lehetünk a legbüszkébbek – nekünk ez mind sikerül, egyszerre.

Nekem mindig is problémám volt az önbizalommal és a magabiztossággal. Vagy megfontolt voltam, így is mondhatjuk. Ebben a tekintetben nagyon sokat változtam, főleg az Erasmuson, de mondjuk már középiskolában sem volt gond a barátkozással. A holland félév óta viszont bárhol, bárkivel szóba elegyedek. A magabiztosságot azonban meg is lehet játszani.

Jól olvastátok, bárki tudja magabiztosnak mutatni magát, aki egyébként nem tartja sokra magát. Nem kell félénknek, visszahúzódónak vagy a legrosszabb esetben depressziósnak lenni ehhez. Egy mosolygós, hangos, sokat nevető lány is tettetheti a magabiztosságot. Mert amikor egyedül van, akkor szólóban marad a kétségeivel és a kérdéseivel. Nagyon rossz dolog az, ha valaki a környezetétől kapott visszajelzések alapján építi önmagát, mert ezek a visszajelzések nem mindig érkeznek meg vagy éppen nem olyanok, mint amire vártunk. Rossz dolog, ehhez képest elég gyakori. Mindenkinek jól esik egy-egy jó szó a családtól vagy épp a barátunktól, ami ott és akkor igaz és jó. De miért kérdőjelezünk meg mindent ha egyedül vagyunk? Történik velünk valami, amit megélünk, aminek sikerességében bízunk és minden úgy tűnik, hogy jól is működik. Akkor miért hisszük azt, hogy ezt mi jobban akarjuk, mint a másik vagy mások körülöttünk, és miért hisszük, hogy fájni fog? Mert ez a lényeg. Hogy ezek az emberek félnek a csalódástól, a pofontól, a pofára eséstől. Pedig mindenkivel történt már ilyen, ezeket pedig fel kell dolgozni és tanulni kell belőlünk. És egyébként miért is gondolkodunk ilyeneken, ha amúgy minden jól működik?

Mert nőből vagyunk, akik szeretnek kombinálni és felkészülni a létező összes forgatókönyvre. Mert szeretnénk erősnek, magabiztosnak, függetlennek mutatkozni, mert az vonzó és nem mellesleg a mai világban ezek kötelezőek, ha érvényesülni szeretnénk akár a munka, akár az iskola terén – vagy bárhol máshol.

Én ezekkel tisztában vagyok, mégis nagyon bizonytalannak érzem magam. Azonban dolgozom az ügyön! Igyekszem megfelelni minden területen, nem mellesleg le merek menni a boltba vagy akár munkába smink nélkül, ha olyanom van (mert fontos, hogy a nők smink nélkül is nők!). Vannak napok, amik jók és vannak napok, amik nehezek. Nekem nem szabad kettesben maradnom a gondolataimmal, mert hülyeségeken töprengek és meglepő konspirációs elméleteket gyártok. Remélem ez elmúlik, addig is minden szabad percben van mit olvasni a szakdogához. ;)

Sajnálom, hogy ennek se füle, se farka – csak ahogy eddig nagyon sok mindent, ezt is ki kellett írnom. Köszönöm, ha végigolvastad! Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer