Élménybeszámoló Gyuláról

Szerző: Bikira Andi

Sziasztok lányok!

Ígértem egy kis élménybeszámolót a Gyulai kirándulásról, így ma sok-sok kép társaságában elmesélem, hogy mi is történt. :) Előrebocsátom, hogy iszonyatosan jól éreztük magunkat, nagyon jól esett végre a pihenés, ráadásul elképesztően jó helyeken jártunk. :)

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-1

Két éjszaka – három napra tudtunk elszabadulni, és azt hiszem abszolút kihoztuk belőle a maximumot. Indulás előtt sokat böngésztem a világhálón, hogy kiválasszuk és megtervezzük a programot. Egyértelműen meg akartuk nézni Szarvason a Mini Magyarországot, így első nap, útban Gyulára már itt kezdtünk. Nagyon jól megalapoztuk a hangulatot, ugyanis hihetetlen szuper volt. Az egyedülálló interaktív makettparkban Magyarország és a környező térségek nevezetességeit barangolhatjuk be. Nemcsak épületeket, hanem minden apró részletében kidolgozott vasutakat és hajómaketteket is láthatunk. A kicsinyített mások már önmagukban is bámulatosak, de ha ez nem lenne elég, szinte minden életre kel. Gombnyomásra megelevenednek az építmények, az adott makett történetéhez hűen zene szólalt meg vagy egyéb váratlan mozgásnak (pl. tárgyak és emberalakok felbukkanásának) lehettünk tanúi, és persze a kis vonatok is elindulnak. Nem mellesleg az épületek elhelyezése a szarvasi Magyarországban a földrajzi elhelyezkedést követi, felülnézetből kirajzolódik az országhatár és a határon túli területek alakja is. Érdemes megnézni, nem fogtok csalódni! :) Ezt követően sétáltunk egyet a Szarvasi Arborétumban, majd a növénykertből három kis cukisággal tértem haza. :)

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-6

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-9

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-5

Késő délután érkeztünk Gyulára, ahol a Hunguest Hotelben szálltunk meg, ami a vár mellett helyezkedik el, közvetlen átjárással a Gyulai Várfürdőbe. Nagyon kellemes volt a szoba, szép volt az egész környezet, esténként jókat mártóztunk és szaunáztunk a wellness részlegen. Este megkóstoltuk a Várterasz pizzáját, majd sétáltunk és fagyiztunk egyet a városban. Másnap nyakunkba vettük a látványosságokat, elsőként a közelben lévő Szakadkígyósi  Wenckheim kastélyba látogattunk el. Ez alapvetően nem volt tervben, viszont a Mini Magyarországban láttunk róla egy makettet, mely alapján gyönyörűnek tűnt. Sajnos ez csalódás volt, az egyáltalán nem kedves jegyeladón kívül – akivel szóváltásba is keveredtünk – senki sem volt a “turisták” segítségére, ráadásul egy árva betűt sem volt kiírva az épületről, annak termeiről, vagy egyáltalán a történelméről. A hatalmas kastélyból mindössze három helységet lehet megtekinteni, illetve felmenni a kilátóba, és bár szép volt, mégis értelmetlen. Az épület nagyon elhanyagolt, a kastélypark azonban gyönyörűen gondozott. A mellette lévő lovarda hozta vissza a kedvünket. Ugyanis némi kérlelésre odasétált hozzám egy paci, aztán pedig megindultak szinte mindannyian. Kaptak egy kis hamit, nagyon vicces volt, pláne, amikor etetés közben az egyik ló bekapta a kisujjamat. :D Ezt követően a Gyulai várat jártuk körbe, ami bár nem egy nagy volumenű program, mégis nagyon kellemes volt. Végigbarangoltuk a termeket, ahol sok érdekeset láttunk is olvastunk. Nagyon jól karbantartott és szép az épület, mindemellett abszolút modern információs eszközökkel felszerelt. Nagyon kedves volt a fogadtatás, örömünkben a kovácsműhelyben készítettünk is emlékbe egy szerencsepatkót. :) Harmadik és egyben a napi utolsó állomásunk az Almásy kastély volt. Akkor még nem tudtunk, de a végére hagytuk a legjobbat. :) Olyan high-tech eszközökkel találkoztunk, amiről álmodni sem mertem, életem egyik legérdekesebb élménye volt. Az épület falai között zajló egykoron nyüzsgő élettel, így például a korabeli étkezési szokásokkal, az ételekkel, a birtokos család és a személyzet napirendjével, a személyzet tagjainak feladatával, az öltözködési szokásokkal, a kastély egyes helyiségeinek funkcióival ismerkedtünk meg. A kastély hétköznapjaiba pillanthattunk be az elképesztő multimédiás tárlatvezetés segítségével. Minden apró részletet kidolgoztak, fantasztikus dolgot vittek véghez. Olyan szórakoztató módon juttatták el azt a rengeteg információt, ami szerintem hihetetlenül egyedülálló. Nagyon-nagyon sok a látnivaló, egy egész délutánt kitesz a kastélylátogatás, amire mi sajnos nem is számítottunk. Csak hogy egyet említsek a bámulatos technológiáról, holoprojektorokat is alkalmaznak, így egy-egy kis makettépületben még a szobalányt is láthatjuk vasalni. :) Csupa formabontó, de korhű díszletet rejt az épület, átlátható és izgalmas a program. Feltétlenül érdemes a leendő úti célok listájára feltenni ezt a helyet!

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-11

Wenckheim kastély – Szabadkígyós

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-10

Gyulai vár

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-8

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-7

Gyulai Almásy kastély

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-13

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-14

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-12

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-15

A távozás napján sajnos már nagyon vacak idő volt, de szerencsére ez a nap főként amúgy is a fürdőzésé volt. Pancsoltunk egy jót a Várfürdőben, ahol persze a csúszdákat is bevetettük. :D Délután indultunk már haza, de a nagy út előtt azért maradt még néhány dolog a listán. Tettünk egy kisebb sétát Gyulán, és meg kell hagyni, hogy gyönyörű ez a város. Barátságos és eleven, nekem nagyon tetszett. Megnéztük a Milleniumi Világórát, majd egy olvasó ajánlására isteni finomat ettünk a Hamburger Bárban. :) Természetesen el sem jöhettünk volna, amíg el nem látogatunk a Százéves cukrászdába, számomra ez volt az egyik küldetés. :D Úristen, én még ilyet nem láttam. :O Az egy dolog, hogy brutális süti és bonbon remekművekkel szembesültünk, de már maga az üzlet szépsége felért a Mennyországgal. Régi stílusú csodás berendezés, korhű ruhába öltözött iszonyatosan kedves eladók, és különleges hangulat várt ott. Teljesen véletlenül pont azt az asztalt választottuk, melynek fiókjában rengeteg vendég szalvétára írt üzenete lapult, így persze mi is hagytunk nyomot magunk után az utókornak. :) Iszonyatosan romantikus ez a cukrászda. Amint sikerült az ámulaton túllendülnünk, bekukkantottunk a múzeumi részre is, ahol ősrégi cukrászkellékeket, sütőformákat, és sok-sok érdekességet találtunk. Gyulán kötelező program! :) Teli pocakkal és csodás emlékekkel, élményekkel végül elindultunk haza…

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-3

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-2

programajanlo-gyula-szarvas-kirandulas-magyarorszag-4

Van kedvenc belföldi városotok, ahova érdemes elruccanni? :)
Puszi,
Andi


 • Aliz Gyenge

  Nagyon jó volt olvasni, hogy tetszett a szülővárosom. :’) Egyébként nagyon szeretem az élménybeszámolós bejegyzéseidet. :)

  • Féltem, hogy kicsit hosszúra nyúlt a bejegyzés, de olyan sok mesélnivalóm volt. :) Nagyon tetszett, bármikor szívesen visszamennék. :)


Ízelítő
Elérhetőség
bikirablog@gmail.com
Facebook
Bloglovin
Kövessetek Bloglovinon!
Instagram
Twitter
Archívum
Hamarosan
 • Teszt - Avon elektromos talpreszelő
 • Könyvajánló - Életed regénye
 • Élménybeszámoló Gyuláról
 • Teszt - MaybellineThe Falsies Push Up Drama
 • Teszt - Makeup Revolution Iconic Smokey szemhéjpúder paletta
 • Teszt - Maybelline Coral Fever Blush
 • Legnézettebb posztok
  loreal-sunkiss-jelly-2 loreal-cremegloss dressingtable 2215dbc2c303319a110082fd72ffbb7e glamour-napok-2015-haul-7
  arcápolás Astor Avon Catrice divat DIY Ebay essence FOTD hajtipp hajápolás haul Instagram kiegészítő könyv körömlakk L'oreal Lora Lovely Max Factor Nail Club Nivea NOTD NYC nyereményjáték OOTD outfit Rimmel ruha smink személyes szülinap tag testápolás teszt The Body Shop tipp turi zsákmány ékszer